Fotowoltaika Kielce

Misją naszej firmy jest promowanie zasad zrównoważonego rozwoju i rozpowszechnianie korzystania z ekologicznej, zielonej energii. Cel strategiczny to dostarczanie nowoczesnych instalacji fotowoltaicznych oraz innowacyjnych rozwiązań w obszarze ogrzewania domu (pompy ciepła) i magazynowania energii. Od wielu lat działamy na regionalnych rynkach Odnawialnych Źródeł Energii (OZE). Zakres usług PCF obejmuje kompleksowe i profesjonalne wsparcie skierowane do podmiotów z województwa świętokrzyskiego. Osobom fizycznym, rolnikom i klientom biznesowym oferujemy w Kielcach panele fotowoltaiczne oraz falowniki (inwertery) renomowanych marek.

Fotowoltaika

Fotowoltaika Kielce

Cechą odróżniającą OZE od konwencjonalnych zasobów energetycznych jest fakt, że ich wykorzystywanie nie wiąże się ze zużywaniem paliw kopalnych i produkcją trujących gazów pochodzących z ich spalania. Taką czystą energię generują panele słoneczne, które w Kielcach i całym województwie Świętokrzyskim oferujemy wszystkim mieszkańcom.

Instalacje fotowoltaiczne nie stwarzają żadnych zagrożeń dla zdrowia ludzkiego oraz otaczającej fauny i flory wchodzącej w skład regionalnego ekosystemu. Żywotność paneli fotowoltaicznych wynosi przeciętnie 25-30 lat, a po ich eksploatacji, można je poddać recyklingowi. W jego wyniku odzyskuje się 100% aluminium, 95% elektrycznych materiałów, 90% szkła i podzespołów z ogniw wykonanych z miedzi, tworzyw i proszku krzemowego. Fotowoltaika to ekologiczna technologia przyjazna człowiekowi i zwierzętom!

Dlaczego warto posiadać instalację fotowoltaiczną?

Obniżenie rachunków za prąd

Rachunki niższe nawet o 90%!

Czysta i ekologiczna energia

Średnia domowa instalacja (5kWp) ogranicza emisję CO2 o ponad 100 ton w ciągu 25 lat

Zabezpieczenie się przed podwyżkami

Ponad 25 lat ochrony swoich rachunków za energię elektryczną

Bezobsługowe i długowieczne użytkowanie

Brak kosztów serwisu Ponad 25 lat działania instalacji

Szybki zwrot z inwestycji

Ulgi podatkowe, dofinansowania do inwestycji oraz darmowa energia słoneczna dają nawet 15-20% zysku rocznie z zainwestowanej kwoty

Łatwa i szybka instalacja

Średnio 2-3 dni od momentu rozpoczęcia montażu

Panele fotowoltaiczne Kielce

Oferujemy panele fotowoltaiczne w Kielcach i całym województwie świętokrzyskim, które sprawnie i szybko montujemy na dachach budynków mieszkalnych, firm, pomieszczeń gospodarczych i na gruncie. W tym celu wykorzystujemy systemy mocowań jak najmniej inwazyjne dla pokrycia dachowego. Instalacje słoneczne to sprawdzona technologia korzystania z czystej i zielonej energii słonecznej. Podczas zakładania fotowoltaiki zespół monterów PCF wykorzystuje nowoczesne urządzenia i niezbędne zabezpieczenia pozwalające pracować na wysokościach. Dbamy również o zabezpieczenia przeciwpożarowe każdej instalacji.

Instalacje fotowoltaiczne Kielce

Jakie korzyści otrzymują użytkownicy fotowoltaiki w Kielcach i w województwie Świętokrzyskim? W przypadku gospodarstw domowych – instalacje fotowoltaiczne to do 90% niższe rachunki za prąd. Natomiast przedsiębiorstwa – poprzez obniżkę wysokości kosztów stałych zwiększają zyskowność, rentowność i efektywność działalności biznesowej. W rezultacie urządzenia fotowoltaiczne poprawią ich sytuację finansowo-ekonomiczną na tle konkurencji korzystającej z tradycyjnych zasobów energetycznych.

Panele słoneczne Kielce

Rosnące zapotrzebowanie na energię, wyczerpywanie się paliw kopalnych oraz towarzyszące ich produkcji i zużyciu zanieczyszczenie środowiska powodują konieczność wykorzystania alternatywnych zasobów energii. Jednym z nich jest promieniowanie słoneczne. Do konwersji na prąd potrzebna jest instalacja fotowoltaiczna, której darmową wycenę mogą Państwo uzyskać w Polskim Centrum Fotowoltaiki. W PCF każdy klient może liczyć na fachowe wsparcie przy wyborze konkretnego modelu panelu fotowoltaicznego, szybki montaż, elastyczne terminy, profesjonalny serwis i atrakcyjne ceny.Szukasz sprawdzonego dostawcy instalacji fotowoltaicznych? Zadzwoń i umów się na konsultację. Fotowoltaika z PCF to zdrowe powietrze w Kielcach i lepsza jakość życia!