Nasi klienci

Nasze instalacje

Każda wykonana instalacja fotowoltaiczna oraz pompa ciepła przynosi nam satysfakcję i zadowolenie. Dzięki niej nasi Klienci mogą cieszyć się niższymi rachunkami za prąd i/lub ogrzewanie. Natomiast globalnie taka instalacja oznacza zmniejszenie śladu węglowego, ograniczenie zmian klimatycznych i czystszą Polskę oraz całą planetę. Dlatego z dumą prezentujemy galerię wykonanych przez nas instalacji fotowoltaicznych na dachach budynków oraz na gruntach, a także galerię zamontowanych pomp ciepła. Jak widzicie, zaufali nam już klienci z wielu rejonów Polski, m.in. z Łódzkiego, Mazowieckiego, Świętokrzyskiego, Wielkopolskiego czy Kujawsko-Pomorskiego.

Instalacje na dachach

Instalacje fotowoltaiczne na dachu są polecane dla Klientów, których dachy nie są zasłonięte przez drzewa lub inne budynki. Ważne również, by na dachu była odpowiednia ilość miejsca do montażu instalacji fotowoltaicznej oraz by jego konstrukcja była odpowiednio wytrzymała. Kolejnym istotnym czynnikiem decydującym o wyborze montażu fotowoltaiki na dachu jest jego ukierunkowanie względem kierunków świata. Preferowane jest południe, zaś dla zwiększenia poziomu autokonsumpcji dobrze sprawdzają się również instalacje na wschód i zachód.

Instalacje

na gruncie

Instalacje fotowoltaiczne na gruncie pozwalają na maksymalizację produkcji energii elektrycznej przez panele fotowoltaiczne. Montujemy je często w sytuacji, gdy na dachu nie ma odpowiedniej ilości miejsca lub jest on położony niekorzystnie i instalacja fotowoltaiczna zlokalizowana na nim nie zapewni dostatecznej produkcji energii.

Instalacje przemysłowe​

Do tego typu realizacji zaliczamy wykonane przez nas montaże dużych instalacji fotowoltaicznych dla klientów biznesowych oraz gospodarstw rolnych, zarówno na dachach jak i gruncie. Tylko w ostatnich miesiącach zrealizowaliśmy kilkanaście instalacji fotowoltaicznych o mocy przekraczającej 20, 30 a nawet 50 kWp. Realizowaliśmy je zarówno dla firm, instytucji państwowych, gospodarstw rolnych jak i wspólnot mieszkaniowych w województwach mazowieckiem, łódzkim oraz kujawsko-pomorskim.

Pompy ciepła

Montaż pompy ciepła umożliwia obniżenie rachunków za ogrzewanie domu a także zapewnia bezobsługowe i ekologiczne ciepło nawet w najzimniejsze dni roku. Montaż pompy ciepła najczęściej wiąże się z przebudową istniejącej instalacji hydraulicznej, dlatego na pokładzie Polskiego Centrum Fotowoltaiki mamy ekspertów nie tylko od pomp ciepła, ale i hydrauliki. Warto pamiętać, żepompy ciepła mogą zapewnić ogrzewanie zarówno domów, jak i budynków firmowych, hoteli, pensjonatów, domków letniskowych oraz hal produkcyjnych.

Przekonaj się jak działamy!