Montaż fotowoltaiki, panele fotowoltaiczne - Warszawa, Mazowieckie

Jesteśmy firmą, która od wielu lat działa w branży Odnawialnych Źródeł Energii (OZE). Naszą specjalnością jest fotowoltaika oraz pompy ciepła i magazyny energii. Jako profesjonalne przedsiębiorstwo oferujemy kompleksowe usługi dostawy, montażu i serwisu systemów fotowoltaicznych w Warszawie. Klienci z Bemowa, Bielan, Białołęki, Wawra i pozostałych dzielnic stolicy mogą liczyć na fachowe doradztwo, konkurencyjne ceny, indywidualne podejście i krótki czas realizacji zlecenia. Proces montażu instalacji fotowoltaicznej jest realizowany przez zespół wykwalifikowanych techników. Instalacje montujemy zarówno na dachach budynków, jak i na gruncie.

Fotowoltaika

Fotowoltaika Warszawa

Nasza oferta jest skierowana do gospodarstw domowych, jak i przedsiębiorstw oraz rolników. Jesteśmy cenionymi i polecanymi na Mazowszu instalatorami i serwisantami nowoczesnych systemów fotowoltaicznych. Fotowoltaika w Warszawie na Bemowie, Wawrze i w pozostałych dzielnicach proponowana jest w przystępnych cenach. Klientom oferujemy wyłącznie certyfikowane panele oraz falowniki (inwertery) produkowane przez światowych liderów w branży OZE.

Dlaczego warto posiadać instalację fotowoltaiczną?

Obniżenie rachunków za prąd

Rachunki niższe nawet o 90%!

Czysta i ekologiczna energia

Średnia domowa instalacja (5kWp) ogranicza emisję CO2 o ponad 100 ton w ciągu 25 lat

Zabezpieczenie się przed podwyżkami

Ponad 25 lat ochrony swoich rachunków za energię elektryczną

Bezobsługowe i długowieczne użytkowanie

Brak kosztów serwisu Ponad 25 lat działania instalacji

Szybki zwrot z inwestycji

Ulgi podatkowe, dofinansowania do inwestycji oraz darmowa energia słoneczna dają nawet 15-20% zysku rocznie z zainwestowanej kwoty

Łatwa i szybka instalacja

Średnio 2-3 dni od momentu rozpoczęcia montażu

Panele fotowoltaiczne Warszawa

Dlaczego warto postawić na instalacje (panele) fotowoltaiczne w Warszawie? Wynika to z co najmniej pięciu podstawowych zalet, jakie płyną z montażu tych urządzeń do konwersji energii słonecznej na elektryczną:

• dostępu do nieograniczonych zielonych zasobów energetycznych,
  • możliwości pokrycia zapotrzebowania na prąd,
  • niższych rachunków za korzystanie z urządzeń AGD i ogrzewania,
  • wzrostu wartości nieruchomości,
  • pozytywnego wpływu na ekosystem.

Dzięki bogatemu doświadczeniu w branży OZE i współpracy z renomowanymi producentami Polskie Centrum Fotowoltaiki (PCF) jest w stanie zaproponować panele słoneczne w atrakcyjnej cenie – dobranej indywidualnie pod wymagania i wielkość konkretnej inwestycji. Zapraszamy do kontaktu!

Instalacje fotowoltaiczne Warszawa

Zrealizowaliśmy wiele zleceń dla klientów indywidualnych i podmiotów komercyjnych w Warszawie. Instalacje fotowoltaiczne to wymierne korzyści:

• ekonomiczne – możliwość obniżenia rachunków za prąd oraz skorzystania z ulg podatkowych i dotacji,
  • techniczne – montaż paneli fotowoltaicznych może zostać wykonany zarówno na budynku, jak i gruncie,
  • środowiskowe – fotowoltaika nie emituje gazów cieplarnianych.

Mieszkasz na Bemowie, Wawrze lub w innej dzielnicy i chcesz założyć w domu panele słoneczne? Skontaktuj się z nami. Wykonamy profesjonalny fotowoltaiczny audyt i przygotujemy optymalny projekt instalacji!

Panele słoneczne Warszawa

Nowoczesne panele fotowoltaiczne to coraz częściej stosowane rozwiązanie technologiczne. Oprócz zalet proekologicznych instalacje OZE pozwalają na uzyskanie wymiernych oszczędności w prowadzeniu gospodarstwa domowego czy działalności gospodarczej. Inwestycja w panele słoneczne to optymalizacja kosztów!Jesteś przedsiębiorcą i planujesz zamontować fotowoltaikę w Warszawie lub okolicach? Zapraszamy do kontaktu. Przekonaj się o zaletach inwestycji realizowanej wspólnie z Polskim Centrum Fotowoltaiki!

Fotowoltaika mazowieckie

Aby instalacja fotowoltaiczna spełniała swoją podstawową funkcję, kluczowe jest odpowiednie dopasowanie jej wydajności do zapotrzebowania konkretnego gospodarstwa domowego. Zanim monter przystąpi do zakładania ogniw na dachu budynku, konieczne jest przeprowadzenie ekspertyzy, której celem jest poznanie potrzeb energetycznych domowników. Istotna jest liczba mieszkańców, wykorzystywane w domu urządzenia elektryczne, a także rodzaj sprzętu — czy np. należą do kategorii energooszczędnych. Na podstawie tych danych dokonujemy analizy, dzięki której projektujemy fotowoltaikę precyzyjnie dopasowaną do potrzeb Klienta. Skontaktuj się z nami, by umówić termin spotkania na terenie Warszawy bądź innej mazowieckiej miejscowości.

Montaż fotowoltaiki Warszawa

Po przygotowaniu szczegółowej analizy zapotrzebowania energetycznego oraz docelowej wydajności instalacji przystępujemy do montażu paneli fotowoltaicznych wraz z niezbędnym osprzętem. Wykorzystujemy do tego wyłącznie sprawdzone rozwiązania, co do których mamy pewność, że będą niezawodnie spełniały swoje funkcje przez wiele lat. Co ważne, montaż może odbyć się zarówno na dachu skośnym, jak i płaskim, ale też na gruncie. Najważniejsze jest, by ogniwa skierowane były w stronę południa, ponieważ daje to szansę na pozyskanie największej ilości promieni słonecznych. Aby poznać więcej technicznych szczegółów związanych z montażem fotowoltaiki na terenie Warszawy, skontaktuj się z nami — z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania.

Jak działają panele fotowoltaiczne?

Firmy specjalizujące się w projektowaniu i montażu fotowoltaiki korzystają ze sprawdzonych rozwiązań technologicznych. Na czym jednak polega działanie tego systemu? Promienie słoneczne padają na ogniwa, w których zachodzi zjawisko przekształcenia energii słonecznej w prąd stały. Ten następnie przekazany zostaje do falownika, który odpowiada za przekształcenie go w prąd zmienny. W ten sposób prąd zyskuje parametry kompatybilne z naszymi domowymi gniazdkami i może być bezpiecznie stosowany do zasilania lodówki, oświetlenia, telewizora czy innych urządzeń. Chcesz zainwestować w tańszą energię i zamontować panele fotowoltaiczne na dachu domu pod Warszawą? Skontaktuj się z nami — fotowoltaika to nasza specjalność, dlatego kompleksowo zajmiemy się całym projektem. Zapraszamy!