Baza Wiedzy – fotowoltaika

Skorzystaj z naszego wieloletniego doświadczenia

Czy wiesz, jak działa instalacja fotowoltaiczna? Zastanawia Cię, czy w Polsce instalacje fotowoltaiczne są opłacalne? I jak na to wpłynął system net-billing? Odpowiedzi na te pytania (oraz dużo innych!) znajdziesz na poniższych podstronach. Wspólnie z ekspertami Polskiego Centrum Fotowoltaiki i Fabryki Energii odpowiadamy na kluczowe wątpliwości związane z instalacjami fotowoltaicznymi. Mając ponad 8 lat doświadczenia w branży fotowoltaicznej, chętnie dzielimy się naszą wiedzą. Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na konkretne pytania dotyczące falowników, modułów fotowoltaicznych czy konstrukcji montażowych – zapytaj nas bezpośrednio wysyłając wiadomość lub dzwoniąc 791 875 056.

Jak działa fotowoltaika?

Czy wiesz jak działa instalacja fotowoltaiczna? W jaki sposób energia słoneczna przetwarzana jest na prąd? Jakie elementy wchodzą w skład instalacji PV? Sprawdź nasze kompendium wiedzy o systemach OZE.

Czy to się opłaca?

Zastanawiasz się jak obniżyć rachunki za prąd? Chcesz wiedzieć jakie roczne oszczędności w rachunkach za energię uzyskasz dzięki instalacji fotowoltaicznej? Jakie korzyści dla środowiska przyniesie Twoja instalacja PV? Sprawdź nasze wyliczenia.

Czym jest net-billing?

Czy zastanawiasz się, jak działa system net-billing i jak wpłynął na opłacalność instalacji fotowoltaicznych? Jak dokładnie wygląda sposób rozliczeń w systemie net-billing? Dlaczego system wywoływał początkowo kontrowersje? Sprawdź nasz poradnik o net-billing.

Najczęstsze pytania

Czy instalacja będzie dobrana do moich potrzeb? Jaki jest okres zwrotu z instalacji fotowoltaicznej? Jaki jest całkowity koszt instalacji fotowoltaicznej? I wiele innych!