DOFINANSOWANIA POMP CIEPŁA

Wsparcie regionalne - pompy ciepła

Wsparcie regionalne uzależnione jest od miejscowych przepisów i lokalnych inicjatyw wspierających indywidualne rozwiązania OZE.

W Polsce istnieje wiele lokalnych form wsparcia i dofinansowań do montażu pomp ciepła. Zachęcamy naszych Klientów do samodzielnego sprawdzenia w siedzibie swojej gminy czy powiatu możliwych dotacji na pompy ciepła. My ze swojej strony przedstawiamy przykład najbardziej znanego programu wsparcia montaży pomp ciepła na poziomie lokalnym – Dotacji Warszawskiej.

Dotacja Warszawska

Rozwiązanie dedykowane dla mieszkańców Warszawy – Dotacja Warszawska. Na tą dotację mogą liczyć tylko Klienci, których nieruchomość znajduje się w granicach miasta Warszawa.

Dofinansowanie do zakupu i montażu pomp ciepła w Warszawie w ramach Dotacji Warszawskiej wynosi 1 000 zł za każdy 1 kW mocy grzewczej pompy ciepła.

Maksymalnie dofinansowanie wyniesie 10 000 złotych.

Warunki otrzymania Dotacji Warszawskiej oraz terminy realizacji inwestycji:

Pozostałe dofinansowania

Oprócz opisanego wyżej programu dofinansowania do pomp ciepła, istnieją poniższe rodzaje wsparcia do instalacji pomp ciepła dla Klientów indywidualnych – na poziomie ogólnopolskim i regionalnym.

Czyste Powietrze

Program dla Klientów wymieniających źródło ciepła na paliwo stałe i instalujących pompę ciepła. Kwota dofinansowania może wynieść nawet 27 000 zł!

Moje
Ciepło

Program pozwalający na uzyskanie dofinansowania na instalację pompy ciepła powietrze-woda w nowo budowanych budynkach w kwocie maksymalnie 7000 zł.

Mój
Prąd

Program dla Klientów planujących montaż pompy ciepła oraz fotowoltaiki o mocy do 10 kWp. Dofinansowanie w ramach programu może wynieść nawet 12 000 zł.

Ulga
Podatkowa

Ulga termomodernizacyjna przysługuje wszystkim Klientom płacącym podatki w Polsce i daje możliwość odliczenia nawet 32% wartości wykonanej instalacji od podatku.

Sprawdź naszą bazę wiedzy

Czym jest fotowoltaika i jak działa instalacja?

Jakie oszczędności dzięki fotowoltaice?

Czym jest i kogo dotyczy system net-billing?

Najczęstsze pytania dotyczące instalacji PV?

Poznaj naszą ofertę