nasza oferta

Fotowoltaika wspólnota mieszkaniowa

Klient indywidualny

Czy wiesz, że dzięki instalacji fotowoltaicznej możesz obniżyć swoje rachunki za prąd nawet o 90% ?

Przedsiębiorstwa

Własna instalacja fotowoltaiczna to niższe rachunki za prąd i ochrona przed podwyżkami cen energii elektrycznej.

Pompy ciepła

Ekologiczne ogrzewanie budynków wykorzystujące pompę ciepła to doskonałe uzupełnienie własnej instalacji fotowoltaicznej!

Używamy sprzętu od sprawdzonych producentów:

Innowacyjna fotowoltaika – spółdzielnia mieszkaniowa i nie tylko

W ostatnich latach wyraźnie wzrosła świadomość społeczeństwa dotycząca ekologii i zrównoważonego rozwoju. Z tego powodu do grupy podmiotów zainteresowanych naszymi usługami licznie dołączają także spółdzielnie oraz wspólnoty mieszkaniowe. Ich członkom też polecamy instalację pomp ciepła czy fotowoltaiki, ponieważ oni również mogą skorzystać z rządowych dofinansowań, takich jak Grant OZE. To świetna okazja do uzyskania zwrotu nawet połowy zainwestowanych pieniędzy, a w przyszłości – szansa na całkowitą niezależność. Zlecenie nam montażu innowacyjnych systemów to doskonały sposób na obniżenie kosztów użytkowania lokali, a także zwiększenie ich atrakcyjności dla kupujących. Z tego powodu polecamy je nie tylko osobom chcącym poddać już istniejące obiekty modernizacji, ale też właścicielom działek, gdzie mają dopiero powstać budynki. Zainteresowane ofertą wspólnoty i spółdzielnie mieszkaniowe serdecznie zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego w celu omówienia szczegółów projektu!

Kompleksowa pomoc w uzyskaniu dofinansowania

To normalne, że osoby nieinteresujące się branżą energii odnawialnej nie znają zasad przyznawania dofinansowań do pomp ciepła lub fotowoltaiki. Z myślą o Klientach, którzy pragną zaoszczędzić swój cenny czas na czytaniu skomplikowanych planów – oferujemy pełną pomoc w zakresie wnioskowania o zwrot środków z inwestycji. Jako doświadczeni eksperci indywidualnie, a także szczegółowo przeanalizujemy Twoją sprawę, po czym wyjaśnimy Ci wymagania, które musi spełniać instalacja, aby pieniądze zostały wypłacone na konto. Po sprawnej realizacji montażu fotowoltaiki czy pompy ciepła przygotujemy niezbędne dokumenty oraz w zrozumiały sposób wytłumaczymy, jak wypełnić wniosek. W ostatnim kroku dopniemy wszystkie formalności z odpowiednią instytucją, dzięki czemu będziesz mógł spać spokojnie, ciesząc się korzyściami płynącymi z zielonej energii.

Państwowe dofinansowania pompy ciepła oraz fotowoltaika

Interesujesz się inwestycją w fotowoltaikę, ale niepokoją Cię jej koszty? A może jako wspólnota mieszkaniowa chcecie zmniejszyć rachunki za ogrzewanie i postawić na tańsze i odnawialne źródła energii – pomp ciepła? Zapraszamy do współpracy! Doskonale wiemy, że montaż instalacji fotowoltaicznej i pompy ciepła jest sporym wydatkiem, dlatego z przyjemnością wyjaśniamy Klientom, na czym polega wybrany rządowy program wsparcia lub europejskie dofinansowanie. Fotowoltaika albo pompa ciepła to bowiem rozwiązania, które wraz ze zwrotem części kosztów stają się bardziej opłacalne oraz pozwalają taniej ogrzewać dom i cieszyć się darmową energią elektryczną. Do zgłaszania się po fachową pomoc specjalistów Polskiego Centrum Fotowoltaiki zapraszamy Klientów indywidualnych, przedsiębiorców, rolników, a także spółdzielnie oraz wspólnoty mieszkaniowe!